Valborshelgen
Kom till oss på vårkalas! Dessa dagar inleder vi vårt 50-årsfirande med "Valborgsmiddag" och "1:a majlunch" där menyn speglar Fina Fiskens historia.
När eldarna brinner i vårens tecken och Sverige firar arbetarrörelsen värdering om förening och gemenskap har vi på Fisken självklart öppet. I år, 2024, tar vi tillfället i akt och startar vårt egna 50-årsfirande. Nu inviger vi vår egna historiska utställning i restaurangen. Bilder, menyer, tidningsurklipp och annan kuriosa från Fina Fiskens historia visas upp. Utställningen kommer att visas upp under hela säsongen 2024.
​
Restaurangen öppnar denna tisdagskväll (30/4) kl. 17:00 och för er som vill slå er ner vid bords serveras denna kväll en "Valborgsmiddag" med rätter från förr:
​
​
Från 1974
Suzannes skärgårdslåda serveras med böcklingröra, skagen och Fina Fina Fiskens filmjölkslimpa.
​
Från 2010
Ljummen grön sparris serveras med lättrökt hälleflundra, ostcruqetter och brynt smörhollandaise.
​
Från 2013
Smörstekt torskrygg serveras med äggröra, tryffel, färskpotatis, vårlök och baconkrisp.
​
Från 1993
Klassisk gino serveras med gratinerad tropisk frukt och vit choklad.
​
Fyra rätter - 895 kr per person.
Valborgsmiddag
Nostalgitrippen fortsätter sedan på onsdagen (1/5) med en satt trerätters lunchmeny. Se nedan:
​
Tidlösa klassiker
Klassisk toast skagen.
​
Helstekt rödspätta serveras med handskalade räkor, riven pepparrot, brynt smör och färskpotatis.
​
Crème Brûlée.
​
Tre rätter - 495 kr per person.