top of page
Resurs 1.png

Jubileumskvällar!

23 & 24 aug

2024 är ett stort & unikt år. Restaurangen har nu funnits i ett halvt sekel. Frågan är självklar... hur firar vi det!?

 

Är 1973 fick Suzanne Wohlin en idé och en övertalningskampanj mot hennes far startade om att få arrangera barkvällar i rökeriets lokaler. En idé som snabbt växte till något mycket större. 1974 öppnade hon restaurang Fina Fisken i helt egna lokaler och det är i dessa matsalar och kök vi än idag tar emot och serverar våra gäster.

​

Den stora mängden gäster är hissnande att tänka på. Gäster som bär med sig minnen av dofter, smaker och möten från denna plats . Födelsedagar, bröllop, släkträffar, dejter, en drink i baren... ja tillfällena är otaliga.

 

Vi som idag äger och driver Fina Fisken är otroligt stolta. Stolta att få vara en del av denna institution i Trosa som restaurangen har blivit. När vi ser tillbaka på hur många talangfulla och drivna personer som passerat inom denna verksamhet blir vi smått tårögda. Här har ofantligt många personer kunnat utveckla sina kompetenser, få utlopp för sitt driv och ta del i kraften av ett välfungerande lagarbete. 

​
 

Fisken_Vinafton_april_2016-7.jpg
Skaldjur2020-0002250.jpg
finafisken_skaldjursafton-3418.jpg
66DEAE77588434979B3AD2EF3FB5A2B9.jpeg

Men hur ska vi fira då!?

Utöver det viktigaste av allt, alltså människorna, så har såklart maten varit det mest centrala i restaurangen. Vad som serverats genom åren har arbetats fram under vintrarna och satts upp på menyerna till våren och sommaren. Ledord såsom lagarbete och respekt för råvarorna lever kvar från Suzannes tid men smakerna i maten och utvecklingen av gästupplevelsen är i konstant förnyelse.

​

Vi vill under dessa två kvällar (23 och 24 augusti) bjuda in till fest där vi firar Fina Fiskens historia, njuter av god mat och återupplever gamla minnen. Kvällen startar med cocktails, mingel och tilltugg i trädgården för att sedan fortsätta till bords. Där serverar vi en jubileumsmeny i åtta serveringar med fokus på enbart fisk och skaldjur.  

​

Festen fortsätter sedan med bar i trädgården och fest med DJ och dansgolv till kl. 01:00.


Pris per person - 1 875 kr

(I priset är fördrink, tilltugg och middag inkluderat.)

​

Båda dagarna kommer att vara kopior av varandra med samma upplägg så att så många som möjligt kan komma och fira! 

Jubileumsmeny
(favoriter från förr)

Ostrontrilogi med toppings.

​​

Krispig potatis med löjrom, crème fraiche, hackad rödlök, citron och dill.

 

​Friterad crab cake med syrad kål, pepparrot, lime- och chilidressing.

 

Blancherad vit sparris med smörsås, lardo, shisokrasse och marconamandel.​

 

Skaldjursbisque med svenska signalkräftor, friterad surdeg och sveciaostcrème. 

​

Torskrygg med, vaxbönor, sotad gurka, krondillssmörsås och chorizo.

 

​Lättgrillad tonfisk med lasagne på krabba, kailaan och svartpepparglace.

 

Jordgubbar med rostad mandelkaka, lemoncurd och vaniljglass.

Resurs 2.png
Resurs 2.png

Telefon - 0156-138 47

Email - info@finafisken.se

Besöksadress - Fiskargatan 12, Trosa

bottom of page