HAVETS JULBORD ÄR TILLBAKA!
Julbord på Fina Fisken är något väldigt speciellt. Genom alla våra 50 år så har restaurangens julbord bytt form, utvecklats och förnyats gång på gång. Under "pandemiåren" blev det i serverad form. Nu är vi tillbaka med buffé i klassisk Fina Fisken-stil.
Det blir både nya smaker och serveringsmetoder tillsammans med många klassiker att känna igen. På buffén hittar ni delikatesser från havet men också det klassiska småvarma som gör ett julbord komplett. Se nedan där vi anslår hela bufféns innehåll.
Vill ni lyxa till besöket med en extra skaldjursservering så väljer ni det när ni gör bokningen.
Havets Julbord kan även avnjutas hemma eller på kontoret genom våran cateringservice. Klicka här för att veta mer.
havets julbord
Sillbordet:
- Fina Fiskensill (brynt smör och pepparrot)
- Västerbottensost- och kumminsill
- Dragon- och rostad fänkålssill
- Senapssill
- Inlagd sill
- Chili- och ingefärssill
- Matjesill, potatis, smetana med brynt smör, rödlök och friterat dillkrisp.
Laxbordet:
- Gravad lax med hovmästarsås
- Varmrökt lax med örtmajonnäs
- Kallrökt lax med pepparrotscremé
- Citronpeppar lax
- Laxtartar med äpple, picklat senapsfrö och rökt färskost
Mer av det kalla:
- Gubbröra
- Varmrökt laxröra
- Skagenröra
- Grönkålsceasar med granatäpple kavringskrutonger & riven cheddar
- Ägghalva med rökt rommajonnäs
- Ägghalva med räka, dill och majonnäs
- Västerbottensostpaj toppad med rökt sikromskräm, picklad fänkål och dill
- Ostbricka med cheddar, brie, grönmögelost och marmelader
- Dillfocaccia med vispat smör
- Julskinka
- Rökt älgkorv
- Rödbetssallad
- Viltpate med cornichonger, rökt enbärsmajonnäs och rödlöksmarmelad
Skaldjur:
- Rökta räkor
- Ishavsräkor
- Ostron
- Skaldjurssoppa
Mer skaldjur:
Addera ytterligare skaldjur genom att boka skaldjurslådan.
Pris - 675 kr/p
Skaldjurslådan serverar vi som förrätt innan ni går till buffén och den innehåller:
- Nykokt halv hummer, två krabbklor, två svenska signalkräftor, cipotlemajonnäs, rostat bröd och en bit hårdost.
Det småvarma:
- Julglaserad fläsksida
- Köttbullar
- Prinskorv
- Stuvad kål
- Janssons frestelse
- Lutfisk med klassiska tillbehör
Dessertbordet:
- Mjuk pepparkaka med lingonfrosting
- Apelsincheesecake
- Chokladtosca toppad med polkagris
- Ris á la malta
- Struvor och klenättter
- Saffranspannacotta
- Marsipanrullen
- Julfudge
- Apelsinchokladbollar
- Brända mandlar
- Julknäck
- Kolor och julgodis
- Marmelader
- Kanelmandel